Free downloadable mp3 music, modern dance music of Sweden
CELIAmusic komponerar och arrangerar musik till film - teater - scen - evenemang

 
CELIAmusic - Portfolio - Kunder - Sjung med Qöhr - Lyssna - Kontakt - In English - Öhrwall&Nilsson

 

 

 

 

Sång

Foto: Jerry Malmberg
Foto: Jerry Malmberg

Sedan min examen vid Kungliga Musikhögskolan 1991 i Stockholm har jag arbetat som frilansande sångerska. Uppdragen är av mycket skiftande karaktär, men kanske jazzen och mina egna sånger alltid varit mig mest nära.

Lilith Eve 2002-
Föreningen för Kvinnliga Sing - and songwriter .
Medverkade vid den årliga konserten på Musikmuseet kvinnodagen 2002. www.lilitheve.se

26:e september 2009 medverkade Cecilia på Lilith Eve:s skivreleas av deras samlingsskiva "Lilith Eve Collections No. 1" där flera av föreningens anslutna artister medverkar.

CORNELIS - Minneskonsert Katarina Kyrka 2002, 2003
Årligt evenemang till minne av Cornelis Vreeswijk. Jag sjöng tillsammans med och och arrangerade för stråkkvintetten Kapell Pop och bland annat Claes Jansson och Bernt Egerbladh.

Weightless - 2002

2000 startade samarbetet med Kapell Pop som stråkenskemble. Det hela mynnade ut i CD produktionen   ”Weightless” på CELIAmusic med eget material arrangerade i samarbete med Stockholms stråkensemble.

Lyckoklöver - 2000

En liten föreställning om stora ting. För visst har alla upplevt att “Underbart är kort” , “Sommarö” med lycka och ve mod, en positiv och härlig känsla av Frank Sinatras “For once in my life” !   Föreställningen sammanställd tillsammans med pianisten Karin Bäckström med text och sånger av Barbro Hörberg, Povel Ramel och Duke Ellington.

Fältartist - 1999

Genom Svenska fältartistföreningen reste jag tillsammans med fem musiker till Bosnien BA11, R-Coy.   Vi gjorde 10 konserter för svenska, danska, norska, amerikanska arméer och lokalbefolkningen

SACRED CONCERTS - 1996

Arrangemanget av Duke Ellingtons musik började jag skriva på redan 1986 för en konsert i Adolf Fredriks kyrka. CD-utgivningen med
Stockholms Motettkör.
  min sång & jazzoktett. blev till 1996. Med Konserten har jag framträtt med bl a Stockholms Motettkör och Adolf Fredriks musikklasser.

HOPKOK PÅ ENSAMHET OCH SORG. LYRISK SVIT - 1998

Komponerade musik till dikter av Anne Årneby för min sång, Irma Schultz läsning, stråkkvartett, komp och samplingar.   Framträdde bl a på Lydmar Hotel, Vattenfestivalen och med inslag i Musikspelgeln Svt 2.